Ragnvald Nilsson

Jag har många lådor i mitt skåp
av Ragnvald Nilsson

Här följer ett smakprov:
Vi hade råkat köpa en glass av samma märke. Det visade sig snart att vi hade ytterligare en sak gemensamt. Vi väntade båda på våra hustrur, som hade gått in i samma butik.
  –  Du har gjort ett gott val av glass, sade jag.
  –  Jag vet, svarade den välklädde mannen som stod vid min sida.  Men just den här var inte riktigt perfekt. Den ska vara lite mer krämig.
  Det var en talför man, och han kom genast in på att han hade köpt en ny bil. Det blev en stadsjeep. Han rabblade upp en massa tekniska data, som jag inte var ett dugg intresserad av. Jag förstod i alla fall att den var jättedyr och hade en enorm massa hästkrafter. Jag nickade till ibland, och då jag förstod att han hade uttömt bilens alla otroliga möjligheter, kunde jag inte låta bli att fråga:
   –  En sådan där bjässe dricker väl en del?
   – Inte så farligt. Cirka 1,3 och lite mer i stan, men det måste ju ett sådant där kraftpaket få. Man måste ju tänka på vad man får också.
Jag var helt förstummad. Får? Vad?  Av vem? hade jag tänkt säga, men insåg att det nog inte skulle passa sig.

ISBN 978-91-86249-42-4
Pocket,  114 sidor

Pris 120:-
 


Det är resan som är livet

Liksom min första bok ”Jag har många lådor i mitt skåp” är den här boken ”Det är resan som är livet” en bok som försöker fånga vardagshändelser i både stort och smått, då och nu.
  Livet susar förbi i en fart som vi som barn inte trodde var möjligt. Därför skulle jag önska att det på vår resa genom livet fanns utsatta ett antal stoppmärken.
  Där skulle vi alla tvingas att stanna upp, tänka efter, titta både framåt, bakåt och åt sidorna och fundera över om det är så här vi vill fortsätta. Vi skulle då kanske liksom tjuren Ferdinand ge oss tid att lukta på blommorna för att få lite distans på tillvaron och därigenom
få kraft att gå vidare.
  Men nu är det som det är och det är bara att acceptera och gilla läget som det blev och gå vidare och försöka göra det bästa av situationen. Det är resan som är livet
Ragnvald Nilsson
Livets kullerbyttorVår bästa tid är nu

Va` int` så rädd
Dessa ord stod skrivet på en husvägg på Koppartorget i Skelleftehamn för många år sedan. Nu är de övermålade men jag minns dem så väl. Jag log varje gång jag såg texten för jag tyckte och tycker fortfarande att den är så bra.
För ett samhälle som bygger på rädsla och misstänksamhet skapar ett kallt och hårt klimat, då folk inte vågar lita på varandra utan alla går omkring och är mer eller mindre rädda för allt och alla.
  Motsatsen är ett samhälle där alla tror andra människor om gott, litar på varandra och som bygger på allas likas värde. Även om det låter som en utopi måste det i alla fall vara i den riktningen vi måste sträva. Något annat är för
mig otänkbart.

Ragnvald Nilsson
ISBN 978-91-637-5058-8

Till boklistan


Bokförlaget Snickarsmedjan
  070-39 0 29 59